Община Минерални бани
Официален сайт

ТерариумТерариум

„Терариумът”, разположен в парк  „Топлика” в Минерални бани е необичайна и интересна туристическа атракция за деца и възрастни. Факт е, че огромен брой хора се интересуват от животните, които са предоставени за постоянна експозиция от Тракийското херпетологично дружество . Тук посетителите имат възможност да посетят срещу минимално заплащане постоянна, добре уредена терариумна атракция.

Терариумите са едни от най-интересните и привлекателни атракциони по света. В България към настоящият момент има само един стационарен терариум към Софийския зоопарк и няколко подвижни (пътуващи) атракциони, най-големите от които са на Тракийското херпетологично дружество. Във всички тези терариуми са представени основно екзотични видове, а видовете от Българската херпетофауна (земноводни и влечуги в България) са изключително слабо представени.

Поради това, голяма част от българските влечуги (най-често различните видове змии) не се познават от голяма част от населението, което ги смята за опасни и много често ги избива, въпреки техния защитен статут. Повечето видове земноводни и влечуги в България са безвредни животни, които не застрашават човека. От друга страна за населението е полезно да различава опасните и отровните видове, за да знае как да се държи при среща с тях в природата.

В Терариума на Минерални бани, посетителите могат да разгледат постоянната експозиция от различни екземпляри земноводни и влечуги, които реално не могат да бъдат наблюдавани в природата продължително време. Това са зелена игуана, скален питон, жълта парагвайска анаконда, гърмящи змии и мн.др.

 

Р А Б О Т Н О   В Р Е М Е

     от 9.00ч до 13.00ч. и от 14.00ч. до 18.00ч.

    Почивни дни: понеделник и вторник

Т Е Л Е Ф О Н:

0878 104 467


Терариум Терариум Терариум Терариум Терариум Терариум Терариум Терариум Терариум Терариум Терариум Терариум

 

‹ Назад

Научете повече за Минерални бани

Предстоящи събития