Община Минерални бани
Официален сайт

Чифте баняЧифте баня

В непосредствена близост до терариума е разположена друга интересна  туристическа атракция, наречена „Чифте баня“ . Тя разполага с два големи метални душа , които вечер правят светлинно шоу  с лазери. В нея хората ще могат да се възползват от течащата минерална вода на открито. Туристите могат да потапят крайниците си, като едновременно релаксират и се лекуват.  

Минералната вода със своя състав от 32 емана радон се нарежда на едно от първите места по значимост не само в страната, но и в света.

С отличен резултат се повлияват редица заболявания, като:

  • хронични облитериращи заболявания на периферните съдове –артерии и вени – болест на Бюргер, болест на Рейно, варикозна болест, състояния след тромбофлебити, атеросклеротични ендартрити, склеродермия,  и др.
  • заболявания на опорно-двигателния апарат – кости, мускули и  стави – ревматизъм, ревматоиден артрит, болестта на Соколски-Буйо /но не по-рано от 8 месеца след завършване на изострените ставни болки/.
  • дегенеративни и възпалителни ставни заболявания в хроничен стадий – артрози - коксартроза, гонартроза , спондилартроза, състояния след счупване на кости, полиартрити, болест на Бехтерев и др.
  • заболявания на периферната нервна система – радикулит, полиневрит, ишиас, лумбаго, плексити при дископатия и дискова херния и др.
  • гинекологични заболявания – възпалителни процеси на тръбите и яйчниците, първичен и вторичен стерилитет
  • кожни заболявания – хронични екземи, псориазис вулгарис, невродермити, екземи и дерматити, кератодермия, хронични уртикарии и др.

‹ Назад

Научете повече за Минерални бани

Предстоящи събития