Община Минерални бани
Официален сайт

В Минерални бани представиха програми за председателствотоВ Минерални бани представиха програми за председателствотоИнформационна среща за европроекти проведоха в община Минерални бани. Мероприятиято бе част от срещите, организирани от Областния информационен център – Хасково в общините от региона на тема „Популяризиране на отворени процедури по Оперативните програми, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове”. Срещата е насочена към представители на образователни и културни институции, доставчици на социални услуги и НПО.
Представяне бяха възможности за включване в Програмата на България при Председателството на ЕС и други налични възможности, с цел повишаване информираността и насърчаване на активно включване. Вече е готов Календара на събитията за предстоящото председателство, което стартира на 4 януари 2018 г. Общият брой на събитията е 267 за шестте месеца на годината, а срещите на най-високо ниво са 22. Единствено Димитровград от цялата Хасковска област има предвидено събитие на европейско ниво. Срещата ще бъде във връзка с въгледобива.
Основната задача ще бъде да се информира всеки български гражданин за това, какво се случва. В тази връзка общините могат да кандидатстват с проекти за информационно обслужване на населението на стойност до 3 000 лв. Само 95 общини ще бъдат одобрени и ще получат финансиране, информираха от Областния информационен център. Подаването на проектите ще става само по електронен път.
Представена бе и информация за процедура „Открий ме“ по ОПРЧР, предстояща за стартиране покана за подаване на проекти по ТГС България-Турция.‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития