Община Минерални бани
Официален сайт

Цветната каскада създаде нова визия на община Минерални баниЦветната каскада създаде нова визия на община Минерални бани

Цветната каскада в община Минерални бани промени коренно облика на общинския център. Идеята е туристите да виждат красивите неща и да се връщат отново и отново при нас, сподели кметът на общината Мюмюн Искендер, който бе инициатор за реализацията на проекта.

Изцяло бе реновирана пешеходната алея, намираща се от източната страна на Общинската администрация. Цветната каскада е една от емблемите на Минерални бани и в проекта за реновирането е включено изграждането на нови постаменти за цветя, както и уникални сухи фонтани, които са разположени в редица пред сградата на общината. Украсата е акцент, както за самото кметство, така и цветната алея, обясни главният архитект на Минерални бани – Димитър Стоев. Сухите фонтани са последен писък на модата и характерното за тях е, че водата тече и сякаш изчезва, но всъщност циркулира и се харчи по-малко, обясни той. Различни цветни лампи осветяват пешеходната алея през нощта и създават феерична атмосфера на разхождащите се по нея местни жители и туристи, които стават все повече през последните години.

На последната снимка можете да видите как изглеждаше пространството пред общинския център преди реновирането.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития