Община Минерални бани
Официален сайт

„Топлика” Минерални бани е новият лидер в „Б” РХГ„Топлика” Минерални бани е новият лидер в „Б” РХГЖенският хандбален клуб „Топлика” от Минерални бани е временен лидер в първенството на „Б” Републиканска хандбална група след като спечели безапелационно всичките си срещи от третия пролетен турнир от първенството. Състезанията се проведоха на 25 и 26-ти март в спортна зала „Спартак” в Хасково. В турнира участваха 4 клуба – „Нове” /Свищов/, „Топлика” Минерални бани, „Ловеч 98” и „Младост” /Искър/.
Първата си среща срещу „Ловеч 98” хандбалистките от „Топлика” спечелиха с почти разгромното 16:7. В следващия мач срещу „Младост” /Искър/ състезателките на Минерални бани се наложиха със 17:6, след като на полувремето водеха с 8:2. В дерби срещата на турнира срещу „Нове” /Свищов/ състезателките на „Топлика” се добраха до изключително ценна победа с 13:12. Срещу третия в класирането „Ловеч 98” хандбалистките на „Топлика” /Минерални бани/ се наложиха с 9:3 след като на полувремето водеха с 6:2.

В края на турнира „Топлика” трябваше да изиграе отложен мач срещу „Нове” /Свищов/. Това бе решителната среща, която трябваше да определи кой ще бъде лидер. Хандбалистките на Минерални бани откриха резултата още в първата минута, подкрепяни мощно от своята публика. До средата на полувремето те вече водеха с 3:1, когато бе поискано стратегическо прекъсване от техния треньор. Явно той успя да вдъхне увереност на своите състезателки, защото след това срещу вратата на свищовлийки се изсипа мощна канонада от удари. Резултатът на полувремето бе 7:3 в полза на „Топлика”, а заслугата за това в голяма степен бе на техния вратар, който успя да спаси няколко изключително опасни контри.
Второто полувреме продължи с размяна на остри атаки на двата отбора, но „Топлика” продължаваше да бележи. До средата на полувремето резултатът бе вече 13:8, а свищовлийки все повече губеха увереност за обрат. От това психологическо превъзходство се възползваха Петя Малинова и компания и нанизаха още няколко ефектни попадения във вратата на противника. Така срещата завърши с изразителна победа от 16:10, която изведе „Топлика” на първо място в „Б” Републиканска хандбална група. До края на първенството предстои още един турнир.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития