Община Минерални бани
Официален сайт

С шествие, концерт и театър отпразнуваха 24-и май в Минерални баниС шествие, концерт и театър отпразнуваха 24-и май в Минерални баниС тържествено шествие и богата културна програма беше отбелязан Денят на Славанската писменост и култура 24-и май в Националния курорт Минерални бани.
Учениците преминаха с плакати и знамена от двора на ОУ „Проф. Д-р Асен Златаров” до Летния театър. На сцената бяха представени песни и танци от най-малките ученици.
Изключителен интерес сред стотиците зрители в Летния театър предизвика ученическата постановка „Ромска орисия” по стиховете на ромските поети Усин Керим и Сали Ибрям. Драматургично бяха пресъздадени и веселите истории от вечното надлъгване между Хитър Петър и Настрадин Ходжа.
На празника имаше богата кулинарна избложба, както и базар на ученически творби. Предвиденото авиошоу се отложи по технически причини, но изработените от учениците модели на кораби и самолети предизвикаха бурното одобрение на зрителите.
Богатата програма за Празника на Славянската писменост и култура 24-и май стана възможно благодарение на реализацията на проекта за етническа толерантност и недскриминационно обучение в училищата „ЗАЕДНО”.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития