Община Минерални бани
Официален сайт

Приемни родители от Минерални бани номинирани за наградата "Спасители на детството" 2017Приемни родители от Минерални бани номинирани за наградата Минка Тодорова и Наталия Александрова са номинирани за наградата "Спасители на детството" 2017г. На 1 ноември, сряда, от 19:00 ч., в хотел "Маринела" в София, ще бъдат раздадени вторите отличия "Спасители на детството".
Минка е от националният курорт Минерални бани и е на 69 години. Преди да се пенсионира, тя е била медицински работник. Има дъщеря и син, които имат семейства, с пораснали вече деца. „Аз поучавам децата, показвам, поставям правила и изисквам да се спазват“, казва тя. Минка Тодорова дава цялото си време, за да научи приемните деца на хигиенни навици, обноски и добро отношение към другите хора. Приемните деца по време на престоя си при нея стават спокойни, вежливи и мили, започват да се смеят, намират приятели. Домът на баба Минка се превръща в „Моят дом“ за всяко дете. Заедно с друга приемна майка отглеждат поотделно сестри. Те им дават възможност да поддържат ежедневна връзка, да играят заедно, да се забавляват, да плуват, да карат колела, да имат детство.
Наталия също е от Минерални бани и е на 57 години. Тя е била помощник-възпитател. Има син, който е студент. Тя, както при всеки приемен родител с мисия, обича децата и е грижовна към настаняваните в семейството й деца. В много от ситуациите, които възникват с приемните деца, Наталия използва интересни и нетрадиционни методи при възпитанието им. Креативността й дава резултати и приемните деца започват да споделят страховете си, да се отърсват от тях и да заживяват в новия за тях свят, изпълнен с любов. Наталия Александрова показва професионализъм и качество в работата си като приемен родител и е избрала мисията в живота ѝ да бъде любовта и грижата за деца в риск.
Това са мотивите поради които са номинирани приемните родители.
Припомняме ви, че Община Минерални бани на 17.10.2016 г. сключи Партньорско споразумение № BG03-ПС01-0099/17.10.2016 година с Агенцията за социално подпомагане, чрез Дирекция „Анализ, административно и информационно обслужване” за разпределение на дейностите и за обхвата на ресорната управленска отговорност при осъществяването на Проект „Приеми ме 2015” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020г”.
Към настоящия момент в Община Минерални бани има 7 утвърдени приемни семейства, в които са настанени 7 деца.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития