Община Минерални бани
Официален сайт

Празничните светлини грейнаха в община Минерални баниПразничните светлини грейнаха в община Минерални баниКоледната елха грейна снощи в община Минерални бани. Тържеството започна с кратка но съдържателна програма, подготвена от децата от ЦДГ „Снежанка“, СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“, както и изпълнения на фолклорните групи при НЧ „Заря – 1957″ в Минерални бани.
Кметът на общината Мюмюн Искендер поздрави насъбралите се жители и гости.
„От името на всички нас искам да благодаря на нашите мили деца, които създадоха у нас това светло Коледно настроение. Радвам се, че този празник остана във времето като една от хубавите традиции, които всички заедно празнуваме.
Благодаря ви, че всички вие тази вечер пак се събрахте пред общината. Наближават едини от най-хубавите празници – Коледа и Нова Година. Знаете, че в Минерални бани живеем и християни и мюсюлмани от много години насам. Уважението към празниците на различният от нас е в основата на нашите традиции, защото ако се върнем назад във времето, установяваме, че празниците ни станаха общи и ние си ги споделяме. Аз, като кмет на общината съм изключително радостен, защото от много години насам деленето между район Караманци и район Минерални бани приключи. Традиционните празници станаха общи и ние заедно, както сме си протегнали ръце трябва да продължим в този дух. Трябва по този начин да си възпитаваме децата, за да може нашите деца да са приятели, да работят съвместно и да продължават да живеят в мир и спокойствие - заедно. Много е важен този момент, затова тръгвам оттам. Всички ние виждаме какво се случва по света и това определено не е добро. При нас не могат и не бива да се случват подобни неща, ние не сме възпитани в този дух.“ - каза Мюмюн Искендер.
„Предполагам, че искате да чуете какво още предстои да се случва в идващата година в община Минерални бани. Става въпрос за неща, които да си пожелаем от сърце. Знаете, че приключихме един изключително успешен мандат през изминалите 4 години. Наясно сте с инвестиционните проекти, които реализирахме като общинска администрация с вашата подкрепа. Вие също имате своето участие в това и аз искам да го знаете. В момента продължаваме да подписваме нови проекти. Единият от тях е много важен за нас. Само преди броени дни подписахме договор по проект за социални асистенти, който се реализира чрез Министерството на труда и социалната политика. Става въпрос за осигуряване на заетост на хора, които се грижат за своите близки в неравностойно положение като социални асистенти. През 2016 г. по този проект ще бъдат обхванати 60 души. Продължителността на проекта е 18 месеца“ - обясни г-н Искендер.
„Другият сериозен проект, който бе одобрен е този за Местните инициативни групи. Той се реализира съвместно с община Черноочене. Чрез него по-малките фирми ще имат възможност да кандидатстват с проекти за европейско финансиране за разширяване на своята дейност.
Навлизаме в 2016 г., която е изключително важна за община Минерални бани. Тръгна новия програмен период, където ние ще кандидатстваме с редица нови проекти по европейските програми. Много е важно всички да сме мобилизирани за да усетим сладостта на това, което правим съвместно, в края на втория ми мандат. През последните 4 години за община Минерални бани се говорят само хубави неща. Надявам се, всички ние, не само общинската администрация, да сме изключително активни в това, което се прави, за да може националният ни курорт да си върне старата слава. За всичко необходимо, което трябва да се прави от наша страна искам да имам вашата подкрепа, за да вървим заедно напред.
Но нека не забравяме, че все пак сме дошли на празник тази вечер.
Искам още веднъж да пожелая здраве и щастие на най-малките жители на община Минерални бани, защото те са нейното бъдеще. Разбира се, че Дядо Коледа и тази година ще им донесе много подаръци. Още веднъж благодаря и на всички вас, които присъствате тук, и за светлите Коледни и Новогодишни празници, ви пожелавам да сте живи и здрави, да сте все така добре настроени едни към други и да се радваме на хубавите неща, които се случват в тази община“ - каза още кметът Мюмюн Искендер.
След това започна обратното броене и цялото курортно селище грейна в приказно празнично осветление. Мощна заря освети небето за да отбележи настъпването на най-светлия християнски празник. Тържеството приключи с традиционни народни хора.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития