Община Минерални бани
Официален сайт

Пехливани ще мерят сили на празника на с. КараманциПехливани ще мерят сили на празника на с. КараманциС богата програма ще се почетат жертвите и репресираните от Възродителния процес през 1984-а

Юнаци от цяла Южна България и пехливани от съседна Турция ще бъдат голямата атракция на тръдиционния празник на село Караманци на 6-и и 7-и май.
На поляните край селото ще се проведат най-внушителните в България борби на трева. „Общият награден фонд е 15 000 лева”, съобщи кметът на Националния курорт Минерални бани Мюмюн Искендер.
Схватките започват от 13,00 часа на 7-и май. За победителя е предвидено 500-килограмово теле. Неговият подгласник, класирал се на второ място, ще получи коч, а наградата за третото място ще бъде агне.
Две зурни ще направят обстановката около „мазните борби” още по-автентична и колоритна.
Организатори са община Минерални бани, Общинския съвет на ДПС в Минерални бани и Местния съвет на ДПС в с. Караманци.
Поканени за празника са всички жители, гости и приятели на Националния крурот от област Хасково.
Празничната програма ще започне от 15,00 часа на 6-ти май /събота/ с шахматен турнир. Наградният фонд предвижда 100 лева за победителя, 50 лева за класиралия се втори и по 30 лева за трето и четвърто място.
Малко по късно ще стартира и общинския кръг на футболен турнир. За отбора победител е предвиден коч. Класиралите се на второ място ще получат агне. Същата награда ще получат и съставите заели трето и четвърто място в турнира.
От 19,00 часа за жителите и гостите на село Караманци е предвидена музикална програма.
На 7-ми май празникът ще продължи с детска фолклорна програма и приветствие от официалните гости. Следобед запчват „мазните борби”, които ще бъдат най-атрактивната част от празненствата за т. нар. Майски събития от 1984-а година.‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития