Община Минерални бани
Официален сайт

Първа копка за ремонт на нов паркПърва копка за ремонт на нов паркПърва копка на обновяване на обществен парк в Минерални бани по проект на Общината, одобрен по Програма за трансгранично сътрудничество България-Турция, направи кметът Мюмюн Искендер. Проектът е на стойност 200 000 евро. Той благодари на администрацията, на съветниците от всички групи и на всички жители, които са подкрепили тези начинания, допринасящи за развитието на общината като национален курорт. ”Трябва да сме пример за всички останали общини”, каза още Искендер.
Всички, които живеят в Минерални бани са информирани, че това е третия парк, който започваме да възстановяваме. Когато станах кмет предишния мандат аз не знаех дори, че тук има парк. След като разчистихме, видяхме че имало и парк. Така, че това е третият парк, който започваме да строим през следващата година.

Усмивките и поздравите на хората, с които се разминавам в Минерални бани ми дават нови сили. Новият общински съвет взе решение съветниците да работят безвъзмездно през този мандат. Това са около 500-600 хиляди лева икономии в тази община, което ще бъде и финансов ресурс за повече неща. Благодаря им от името на всички вас и от мое име, че проявиха разбиране да направят това. От една посока ще правим икономии, в друга посока ще инвестираме в Минерални бани. Нашата община все пак не е сред най-слабите финансово и има достатъчно приходи. Затова нека да ни е честито на всички, да сме живи и здрави и всичко което правим заедно, с всеобща подкрепа да се случи, отбеляза общинския кмет.

Сега се връщам от София, където бях във Фонд „Земеделие”, който ще финансира развитието на парковата среда в малките общини по Програмата за развитие на селските райони. Ние сме готови с още три парка, които ще проектираме, съгласуваме и се надявам през 2017 г. да сме приключили изцяло с шестте парка в Минерални бани, за да се радваме всички ние, и всички онези, които ще посещават Минерални бани. Парковете са от значение и за нашите малки деца и ние се радваме на всичко хубаво, което ще се получи. Всичко това не смятам, че съм го направил сам. С мен през цялото време беше общинската администрация, също така и общинските съветници от всички партии, с мен бяха и селските кметове, каза още кметът Мюмюн Искендер.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития