Община Минерални бани
Официален сайт

Откриха нов водопровод и рехабилитиран пътОткриха нов водопровод и рехабилитиран пътГ-н Мюмюн Искендер откри нов водопровод и рехабилитиран път. Над 10 милиона лева са инвестирани през предния мандат по тези проекти, надявам се, че 12-те населени места в общината 50 години напред няма да имат проблеми с питейната вода, заяви кметът Мюмюн Искендер. Ситуацията с питейното водоснабдяване бе изключително тежка, когато бях избран за кмет през първия мандат. Много хора идваха на почивка тук за по седмица и си тръгваха още на втория, третия ден. Имаше цели квартали където втория, третия и четвъртия етаж нямаха вода. В началото на мандата, в единадесетте населени места имаше проблеми с питейното водоснабдяване, а аз бях пред дилемата откъде да започна първо. Дали в Минерални бани да тръгна с проекта за вътрешното водоснабдяване, и този проект за водоподаване, където трябваше да обхване Татарево или да направя проекта на Караманци, които пък през лятото от три до пет месеца бяха буквално без вода. Реших още по-тежкия казус дали да направя проект там където бях взел 100 гласа за мен като кмет или там, където получих 700 гласа. Реших, че трябва да съм изключително толерантен и да мисля кое за в бъдеще ще създаде трайни работни места в община Минерални бани. Събрахме се всички, с предизборния ми щаб и надделя мнението да го направим в Минерални бани и вие вече виждате резултат, сподели Мюмюн Искендер.

Всички инвеститори, които идваха в Минерални бани първо се интересуваха от инфраструктурата – има ли вода, канализация и чак след това за последващите вече атракции, паркове, туристически пътеки и всичко останало. Времето показа, че съм бил прав и затова благодаря на всички, които са от Минерални бани и от селата наоколо. Смятам, че така съм създал усещането у вас, че еднакво мисля за всички вас.
Длъжник съм на няколко села – това са Сусам, Спахиево, Винево и Колец. С местните приходи ще продължавам да работя за тях. Има достатъчно възможности по различните програми да работим за по-големите населени места.э След четирите проекта, които приключихме по време на мандата, Второто водоподаване в Минерални бани, Вътрешната водопроводна мрежа решихме проблемите в село Винево и в Караманци, където също вече има вода. От началото до края на мандата над 10 млн. лева са инвестирани за водоснабдяване в 12-те населени места и се надявам, че през следващите 50 години няма да има проблеми с питейната вода. Относно разбирането да живеем съвместно, да сме толерантни едни към други, да не се делим на тези и на онези, а да се делим на добри и лоши. Това трябва да бъде начинът на съжителство в община Минерални бани. Трябва да сме пример за всички останали общини в страната. Благодаря на всички и нека да работим заедно в този дух.
На церемонията свои изпълнения представи ансамбълът за автентичен фолклор към читалището в село Сусам.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития