Община Минерални бани
Официален сайт

Олимпиец и национал спечели теле от мазните борби в КараманциОлимпиец и национал спечели теле от мазните борби в КараманциЧетирима пехливани от Одрин обраха овациите на публиката
Хиляди жители и гости на Караманци се стекоха за да наблюдават най-големите борби на трева, организирани някога в България.
Четирима професионлни пехливани от Одрин демонстрираха схватки от традицинните за южната ни съседка „мазни борби”. Оригинлна зурна и тъпън направиха атмосферата още по-автентична.
Кметът на Национлния курорт Минерални бани раздаде около 15 хилади лева награди в десетките категории. Състезаваха се мъже, жени, момчета, девойки в различни категории и възрастови групи.
В категорията над 100 килограма беше най-оспорванато състезание за голямата награда на турнира – 500 килограмово теле. Финалат беше спечелен от участник на олимпиади и национален състезател Димитър Кумчев от Асеновград.
Той победи на финала Георги Банев от Хасково. Евгин Исмаил от Хасково спечели коч. С агне си тръгна Кемал Али от ЦСКА, който спечели финала в категория до 70 кг.
Специалната награда от агне имаше и за най-малкия победител – Беркяй Тефик от Караманци, който спечели в категорията на мочетата до 35 килограма. Участниците в различните категории бяха десетки, които направиха борбите в Караманци най-мащабните, провеждани някога в България.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития