Община Минерални бани
Официален сайт

Общините Минерални бани и Бююккаръщъран се побратимихаОбщините Минерални бани и Бююккаръщъран се побратимихаСпоразумение за побратимяване подписаха общините Минерални бани и Бююккаръщъран от Република Турция. Община Бююккаръщъран е съставна част от област Къркларели. Седемчленна делегация водена от кмета на Бююрккаръщъран Лютфи Караман пристигна за тази цел в националния курорт. Гостите от Турция бяха посрещнати по стар обичай с погача и мед. Двамата градоначалници разговаряха за политическата ситуация в своите страни и на Балканите, след което си размениха подаръци.

Споразумението за побратимяване има за цел да направи всичко необходимо за сближаването и сътрудничеството на хората от двете общини. То ще се изразява в сферите на гражданското общество – икономика, култура, образование, спорт, здраве и екология. Предстои да бъдат направени презентации с цел опознаване на националните култури на двете страни, историческите и културни наследства, историята на общините, тяхното минало и настояще, както и местните традиции и обичаи.

Местният парламент в община Минерални бани е гласувал решение за побратимяването между двете общини още през 2014 г. Реализацията му се забави заради по тромавата и тежка процедура отстрана на Анкара, която трябваше да даде своето становище. Гостите от община Бююккаръщъран ще останат няколко дни в община Минерални бани и ще присъстват на празника на Караманци в неделя.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития