Община Минерални бани
Официален сайт

Община Минерални бани на „Ваканция&СПА Експо 2016”Община Минерални бани на „Ваканция&СПА Експо 2016”Община Минерални бани участва за първи път на най-голямото туристическо изложение у нас ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2016. Изложението ще се проведе от днес до 13 февруари в Интер Експо Център в София. Всяка година в проявата се включват много туристически фирми, общини, туристически агенции и туроператори от различни страни. Участието и представянето на община Минерални бани ще допринесе за популяризиране на курорта и всичко което предлага, като възможност за туристите.
Община Минерални бани изобилства с възможности, като се започне от спа туризма заради уникалната не само на балканите, но и в Европа минерална вода, възможностите за винен туризъм заради богатите лозови масиви с червени сортове, от които се прави вино с традиции и се стигне до маршрутите на природните и културно-историческите забележителности, обединени в 6 екопътеки.

Освен с брошури за качествата и свойствата на термалната минерална вода, ще бъдат представени традициите на региона чрез 30-минутна програма на местни самодейни състави от читалищата в Караманци, Сусам и Минерални бани. Посетителите на щанда ще могат да гледат на видеостена и филма за древните обичаи на траките, за беритбата и направата на виното, заснет по време на възстановката преди две години.

На щанда ще бъде представено червеното вино на един от най-големите винопроизводители в общината, а най-интересният акцент ще е макета на шарапана. В района на хасковските Минерални бани са открити най-много шарапани на Балканския полуостров. Над село Горно Брястово има дори местност „Шарапаните“. Шарапаните се считат за древните винарни на траките.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития