Община Минерални бани
Официален сайт

Национален форум по медицински и здравен туризъм в Минерални баниНационален форум по медицински и здравен туризъм в Минерални баниИскам да подчертая, че ние сме тръгнали да направим най-красивото село в България, защото градове има много, каза кметът на общината Мюмюн Искендер. Ако сме град, ще станем един от многото. За мен е чест да посрещна Седмата националта конференция по медицински и здравен туризъм. За нашите екипи бе истинско предизвикателство да се заемем с организацията на този форум. Като домакин, искам да ви уверя, че вие ще поставите най-истинската оценка на нашата община. Тук имаме всичко – минерална вода, всякакви природни и исторически дадености, митове и легенди и най-важното – работливи и предприемчиви хора, каза още Искендер. След това гостите на форума изгледаха кратка презентация за община Минерални бани.

Венелина Червенкова, началник отдел "Стратегическо планиране и продуктова политика в туризма", запозна участниците в конференцията със световните тенденции в уелнес туризма. Тя говори и за работата по подготовката на нова наредба за туризма, която цели да въведе минимални изисквания за сертифициране на центровете за уелнес и СПА-туризъм. Дискутирани бяха и някои чисто технически моменти, регламентиращи превантивните мерки и контролът, свързан с инцидентите възникнали с деца в джакузита през последните месеци.

Днес е втория работен ден на 3-дневния форум. Домакин на конференцията е община Минерални бани, съвместно със Специализирана болница за рехабилитация НК – ЕАД, Българския лекарски съюз, регионалната фармацевтична колегия – Столична и медицинските университети в София, Варна и Стара Загора.‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития