Община Минерални бани
Официален сайт

Москов разписа за първата частна болница в БанитеМосков разписа за първата частна болница в БанитеВ Хасковските Минерални Бани ще има за първи път болнично заведение.

Курортното селище е в списъка на Министерството на здравеопазването, в който са посочени издадените разрешения за осъществяване на лечебна дейност в края на 2015 година.

76 са разрешенията на общо 66 лечебни заведения в цялата страна.

Сред тях са такива за преустановяване на дейности; за повишаване или понижаване нива на компетентност; за преобразуване на дружеството; за промяна на управлението или адреса ; за клинични изпитвания на лекарства и медицинска апаратура; за учебна или научна дейност, и за „разкриване на нови болници“, какъвто е случаят в Баните.

Освен СБР 'Айлин' в с. Минерални бани, още три са новите лечебни заведения, за който министър Москов е разписал: МБАЛ „Света Параскева“ Плевен, СБПЛР Минерални бани - Полски Тръмбеш и СБАЛ по дентална и лицево-челюстна хирургия – „Медикрон“.

С подаване на заявлението за издаване на разрешение за дейност собственикът на СБР 'Айлин', с. Минерални бани е подал декларация, че няма да сключва договор с НЗОК, уточняват от Здравното министерство. 'Айлин' е бивш хотел, частна собственост, който е трансформиран в Специализираната болница за рехабилитация. Като лечебно заведение първоначално ще бъдат разкрити 40 места за лечение, а в последствие капацитетът ще нарасне до 60, както е заложено в Областната здравна карта.

След обновяването на сградния фонд на базата за профилактика, рехабилитация и отдих „Божур“, която е към Социалното министерство и е с капацитет от 180 легла, сега предстои и обявяването на обществената поръчка за оборудването й-кухнята, терените за балнеолечение и стаите, уточни кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер.

Мая Манолова‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития