Община Минерални бани
Официален сайт

Мис и Мистър Фестивал определиха в Минерални баниМис и Мистър Фестивал определиха в Минерални баниГабриела Добрева от Танцов клуб „Иглика” и Николай Корчев от Горна Оряховица станаха „мис и мистър фестивал” след зашеметяваща ръченица, разтърсила лятната сцена в община Минерални бани. В родопската община приключи Втория фолклорен фестивал на клубовете за народни танци „С хоро на гроздобер”. Организатори на тридневната проява бяха Сдружение „Фолклорен клуб „Славяни” и община минерални бани. Събитието се проведе под патронажа на кмета на общината Мюмюн Искендер.
Основната цел на фестивала е представяне красотата, богатството и уникалността на българския танцов фолклор. Участваха над 300 танцьори от 17 трупи, които представиха градовете Крумовград, Кърджали, Габрово, Елхово, Банкя, Горна Оряховица и Трявна.
В последния ден на проявата танцьорите участваха в семинар, ръководен от проф. д-р Антон Андонов, ръководител на катедра „Хореография” в АМТИИ Пловдив. Под негово ръководство те разучиха три нови танца, с които могат да се представят на своите участия.‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития