Община Минерални бани
Официален сайт

«Минерални пътеки: Ваканция и природа за миг»«Минерални пътеки: Ваканция и природа за миг»

На 11.06.2021 г. от 10:00 часа около Статуята на Минералната вода в с. Минерални Бани се проведе промоционално събитие «Минерални пътеки: Ваканция и природа за миг», организирано от Община Минерални бани в рамките на проект № B2.6c.19 «Минерални пътеки: Ваканция и природа за миг (MINERAL PATHS)», финансиран в рамките на Програмата за сътрудничество INTERREG VA Гърция-България 2014-2020.

На събитието присъстваха представители на местната власт, представители на туристическия бранш, неправителствени организации, медии и жители на с. Минерални бани, които бяха запознати с целите на проекта, предвидените дейности и  очакваните резултати.

Г-н Нуртин Сабри, зам. кмет на Община Минерални бани даде официално начало и на ремонтните дейности по Обществена баня в село Минерални бани. Както главният архитект на обшината- Димитър Стоев припомни, с годините са правени редица текущи ремонти на сградата, но в рамките на проекта ще бъде извършена цялостна реконструкция на  покрив, подсилване на конструктивните елементи на сградата, подмяна на водоснабдителна инсталация, подмяна на части от канализацията, ремонт на отоплителната система, ремонт на ел. инсталация, изграждане на мълниезащитна и заземителна инсталация. Интериорът ще бъде изцяло реновиран и оборудван в съвременен стил, но фасадата ще запази автентичния си облик. Изпълнител на строително- монтажните дейности е ДЗЗД „ПИ ЕС Стройконсулт“.

Присъстващите бяха поздравени и с танци и песни, в изпълнение на деца от Народно читалище ”Заря-1957” с. Минерални бани и Народно читалище "Кирил и Методий -1952"- с. Караманци.

За повече информация: Недялка Ангелова, телефон: (03722) 20-20, ел. поща: info@mineralnibani.bg, уеб адрес: www.mineralpaths.eu, Facebook: @mineralpaths


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития