Община Минерални бани
Официален сайт

Клубът по борба „Буря“ с 2 бронзови медала от Международния турнир „Серафим Бързаков“Клубът по борба „Буря“ с 2 бронзови медала от Международния турнир „Серафим Бързаков“Мурат Реджеб и Джанер Иляз се завърнаха с бронзови медали от Международния турнир по борба „Серафим Бързаков“. Спортното събитие бе проведено на 21 октомври в Петрич.
Мурат игра в категория 30 кг при децата, а Джанер в категория 42 кг при мъжете. Третият участник бе републиканския шампион по борба – Беркай Тефик, който за съжаление отпадна, тъй като участва в по-горна категория - 38 кг.
205-ма състезатели от 24 спортни клуба записаха участие в седмото издание на Международния турнир по борба за деца, момичета и момчета „Серафим Бързаков”. Освен участници от най-добрите български клубове на тепиха в зала „Арена” Петрич се представиха състезатели от Македония, Гърция, Турция, Молдова и Украйна. Спортното събитие уважиха: Серафим Бързаков – двукратен световен шампион, вицеолимпийски шампион и четирикратен европейски шампион Серафим Бързаков; президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов; кметът на община Петрич Димитър Бръчков; председателят на Общински съвет Петрич Георги Тренчев; Петър Богаевски – вицесветовен шампион по борба при ветераните; президенти на клубове по борба от страната и чужбина.
Патронът на турнира – Серафим Бързаков каза в приветствието си, че това участие на състезателите е голям трамплин за по-нататъшното им развитие. Отлична оценка за организацията на турнира даде президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов, който също поздрави участниците в седмото издание. Кметът на община Петрич Димитър Бръчков открои значимостта на подобни мероприятия за здравето на децата и привличането им в залите за тренировка.‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития