Община Минерални бани
Официален сайт

Г-н Фильо Филев - Човекът - Спорт, запалил огъня в сърцата ни!!!Г-н Фильо Филев - Човекът - Спорт, запалил огъня в сърцата ни!!!С тези думи, момичетата от сформиращия се отбор по хандбал, Жени Б група, в с. Минерални бани, поздравиха г-н Фильо Филев, който на 05.08. отпразнува рождения си ден.
Фильо Филев или г-н Филев, както го наричат повечето, е емблематична фигура в историята на Хандбала. Личност, която няма нужда от представяне.
В знак на уважение, признателност и благодарност, на неговия празник, в двора на СОУ "Проф. д-р Асен Златаров" в с. Минерални бани, се събраха бивши и настоящи негови ученици, състезатели, колеги. Водени от огромния си ентусиазъм, момичетата, които през месец септември, тази година, ще бъдат картотекирани и ще заиграят в "Б" група на първенството по хандбал в България, бяха подготвили празник на открито, на площадката, в двора на училището. Нищо неподозиращият треньор онемя при вида на толкова много хора, от различни възрастови групи, но обединени и водени от едно - Огъня, запален в сърцата им, от Човека - Спорт, г-н Филев.
На празника присъства и Кметът на Община Минерални бани - г-н Мюмюн Али Искендер, който също беше част от изненадата. Той подари на момичетата и техния треньор топки за хандбал, както и други спортни принадлежности. Последва поздравление от г-н Искендер към г-н Филев, което разтърси и докосна сърцата на всички.
Всеобщата емоция премина в сълзи от радост, а посланието, което г-н Филев отправи към "младите", ще звучи вярно и актуално винаги:
"Една молба към тези, по-младите... нека да не забравят, че най-важното е да се учат и да спортуват. Това е най-добрата комбинация според мен!"
Честит празник, Треньоре!


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития