Община Минерални бани
Официален сайт

Две фолклорни групи от Сусам ще участват на „Лято в Будапеща”Две фолклорни групи от Сусам ще участват на „Лято в Будапеща”Мъжката и женската фолклорни групи от НЧ „Будилник – 1903” в село Сусам ще участват във фестивала „Лято в Будапеща”, който се провежда от 14-ти до 17-ти юли в унгарската столица. Ще участваме с автентични песни и обичая „Коледуване”, каза секретарят на читалището Емилия Въчева. На последното си заседание общинските съветници гласуваха допълнителна субсидия за Народно читалище „Будилник – 1903”.
Това е 4-то издание на фестивала „Лято в Будапеща“, където се събират танцови групи, мажоретни състави, духови оркестри, народни музиканти и хорове, пристигащи от цял свят. По време на срещата фолклорните групи ще могат да общуват помежду си чрез своите изпълнения, да участват в различни игри и дейности, които ще засилят посланието за приятелство и сътрудничество.
С уникалната си младежка атмосфера, с класическа музикална сцена от световна класа и пулсиращ нощен живот, градът е все по-ценен сред младите хора в Европа. Будапеща е един от най-възхитителните и приятни градове с изключителността на естествените си термални бани. Поради изключително живописната си обстановка и архитектура е наречен „Париж на Изтока“. През 1987 г. Будапеща е добавен в списъка на ЮНЕСКО за културно и архитектурно значение на бреговете на река Дунав, кварталът на замъка Буда и булевард Андраши.‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития