Община Минерални бани
Официален сайт

Деца от България и Норвегия ще изнесат концерт в Минерални баниДеца от България и Норвегия ще изнесат концерт в Минерални бани

Концертът „България и Норвегия пеят” ще се състои на Лятната сцена в община Минерални бани от 19,00 часа на 7 юли.  В концертното турне, което ще обиколи страната от 5 юли до 28 август участват деца и младежи от България и Норвегия. В Минерални бани ще бъде изнесен третият от поредицата концерти, като първите два са в Китен и Малко Търново.

Концертоното турне „България – Норвегия пеят!” е по проект BGCULTURE-2.001-0029, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021г. и Програма РА14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество”. Слоуганът на турнето е „Работим заедно за по-зелена, по конкурентна и по-приобщаваща Европа”.

Следват концерти в Мало Конаре, Говедарци, Кремиковския манастир, Ротондата в Банкя, Социален център „Конкордия” в София и финалът на турнето ще бъде на 28 август в Националния дворец на културата. В концертното турне участват Детския хор на Българското национално радио, Хорът на пловдивските момчета и младежи „Стефка Благоева” при ЦПЛР – ОДК, Пловдив и Хор „Орфей” при Младежки център – Хасково. Останалите участници са вокалните групи „Свети Серафим” и „Пламъче” – София, както и „Сладки пуканки” при Националния дворец на децата в София. В турнето участват още Хорът на 91 Национална езикова гимназия „Проф. К. Гълъбов” и хор „Бодра смяна” при Националния дворец на децата в София. Специалните гости от Норвегия са Детският хор от Foss school от Осло с диригенти Пол Рулещад и Ойстейн Феванг, както и популярният китарист и композитор Фроде Бард. Концертите се осъществяват от Фондация „Дарби” с подкрепата на общините Китен, Малко Търново, Минерални бани, Столична община – Район „Банкя”, Кметството на с. Говедарци, Кметството на с. Мало Конаре и НЧ „Просвета”, Кремиковския манастир „Св. Георги Победоносец”, Фондация „Конкордия” – Социален център „Св. Константин” и Националния дворец на децата в София.

Входът е свободен.‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития