Община Минерални бани
Официален сайт

Баба Хайрие от Караманци отпразнува 100 годиниБаба Хайрие от Караманци отпразнува 100 годиниСтолетницита получи специален поздрав, торта и подаръци от кмета Мюмюн Искендер

Специален поздрав и подаръци от кмета на Националния курорт Минерални бани получи баба Хайрие Адем Ахмед от село Караманци по случай своя стотен рожден ден.
Торта, подаръци и парична сума по повод щастливия юбилей на столетницата поднесоха зам-кмета Нуртин Сабри, председателя на Общинския съвет Мехмед Лятиф и служители на общината.
Баба Хайрие е родена в село Караманци и целия си живот е прекарала тук. Съпругът й Бекир Ахмед от с. Житница, се споминал още през далечната 1989 г. Двамата имат общо 8 деца, пет дъщери и трима сина. Като по-млада баба Хайрие е работила на нивата, низала е тютюн и е помагала за гледането на внуците.
Никога през живота си баба Хайрие не е употребявала лекарства, дори и най-елементарния в това отношение аналгин, а кръвното й и десега е сти 120/80, които са немислими за повечето млади хора днес. Любимата й напитка е кафето, пие по 3-4 кафета всеки ден, казаха нейните близки. Откакто има проблеми със зрението, за 100-годишната жена се грижи нейната снаха Нафизе, която е на 64 г.
В Община Минерални бани живеят още трима столетници. Доайени сред тях са 103-годишните Ана Моллова Хаджиева от с. Караманци и Ангелина Христова Димитрова от с. Винево. Трета по възраст се нарежда Шефие Аптула Алиосман от с. Ангел войвода, чиито години вече са 101. Според тях пословичното дълголетие на живеещите в района хора се дължи най-вече на минералната вода и чистия въздух.
По повод щастливия юбилей близките на баба Хайрие почерпиха гостите с превъзходна къпана баница.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития