Община Минерални бани
Официален сайт

20 ВЪЗРАСТНИ ХОРА В ОБЩИНА МИНЕРАЛНИ БАНИ ЩЕ ПОЛУЧАТ ВАУЧЕРИ ОТ КАМПАНИЯТА „ВЕЛИКДЕН ЗА ВСЕКИ”Днес в община Минерални бани, от НСОРБ, бе получен списъка на възрастните хора от общината, които ще получат ваучери на стойност 20лв. за Великден. С тях, възрастните хора ще могат да си напазаруват за предстоящия празник в определените за целта магазини.
Кампанията „Великден за всеки” – „Дари празник за баба и дядо” е инициирана от Омбудсмана на Република България и целта ѝ е във връзка с Великденските празници, с ваучери, да бъдат подпомогнати възрастните хора, чиито пенсии са незначително по-големи от определения от Правителството праг за подпомагане.
Разпределението на ваучерите се извършва по предварително подготвени от пенсионерските клубове списъци, които след това се изпращат за съгласуване в НОИ.
Националното сдружение на общините в България, както и всички общини, са партньори на кампанията и съдействат за реализирането ѝ.


ПРИЛОЖЕНИE:
Сисък на възрастните хора от Община Минерални бани, които са одобрени за подпомагане с ваучери на стойност 20 лв. от кампанията „Великден за всеки”‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития