Община Минерални бани
Официален сайт

Журналисти от Одрин се срещнаха с кмета на Минерални баниЖурналисти от Одрин се срещнаха с кмета на Минерални баниДелегация от журналисти от Одрин, Турция се срещна с кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер. В делегацията бяха представители на водещи медии от Одрин, представители на валията на Одрин и на дирекция „Преса и информационни технологии“ на Министерски съвет на Реублика Турция, така също председателят на СБЖ Хасково – Николай Грудев. Делегацията пристигна в Хасковска област в отговор на посещение на български журналисти в Одрин. Идеята за размененото гостуване е на генералния консул на България в Одрин Васил Вълчев. Гостите изразиха възхищението си от чистотата и красотата на Община Минерални бани. Те разгледаха някои от атракциите в националния курорт като Терариума и Чифте баня. Те благодариха за прекрасното посрещане.
Журналистите се интересуваха от отношенията между хората от различните религии. Кметът Искендер подчерта, че в Минерални бани не се подхожда по различен начин към различните вероизповедания, той добави, че никога в общината не е имало напрежение между различни ентически групи и никога изповядването на различна религия не е било повод за конфликт. Напротив хората тук винаги са живели в мир и разбирателство.
Представителите на медиите от Одрин поставиха въпроси относно облекченията, които предлага община Минерални бани за инвеститорите. Мюмюн Искендер им разказа за строящия се в момента 5-звезден хотел, който е инвестиция на бизнесмени от Турция.
Минерални бани е изключително добра за инвестиции община, заради лековитата минерална вода, каза Мюмюн Искендер. Журналистите подариха на Мюмюн Искендер специален плакет, той върна жеста със сувенири и маркови вина от района на Минерални бани.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития