Община Минерални бани
Официален сайт

Зам.-областният управител на Хасково Валентин Ангелов се срещна с граждани от община Минерални баниЗам.-областният управител на Хасково Валентин Ангелов се срещна с граждани от община Минерални баниДа се почисти коритото на реката в село Сусам, за да се предотвратят нови наводнения, поискаха на среща със заместник областния управител на Хасково Валентин Ангелов жители на село Сусам. Те се включиха в откритата в Минерални бани приемна на Областна администрация. За целта община Минерални бани предостави заседателната си зала.
Жители на Сусам поискаха също сградата на читалището в селото да стане общинска собственост, за да може да се кандидатства за европейски средства за ремонт. Хората от общината настояват за асфалтиране и ремонт на вътрешноселските пътища, като най-сериозен проблем с пътната мрежа има село Спахиево.
Веднага след срещата с хората , кметът на общината Мюмюн Искендер се срещна със зам.-областният управител на Хасково Валентин Ангелов.
„Финансиране от фонда за бедствия и аварии ще е един от вариантите за отстраняване на проблема с реката в село Сусам”, каза кметът Мюмюн Искендер. От своя страна зам.-областният управител Валентин Ангелов обеща съдействие пред фонда.
На срещата със зам.-обалстния управител кметът Мюмюн Искендер го запозна с големите успехи на община Минерални бани в областта на спорта. В тази насока се подготвят и няколко проекта. Един от тях е за изграждане на областен спортен комплекс със стадион, закрита зала, басейн с минерална вода, игрища и паркинг.
„Средствата с които разполагаме за асфалтиране са крайно ограничени. Въпреки това в Спахиево вече има една къща за гости, която ще посреща туристи. Затова общината ще направи всичко възможно да подобри пътната инфраструктура, в рамките на финансите с които разполагаме”, каза кметът Мюмюн Искендер.
Кметът и зам.-областният управител постигнаха единно мнение, че направеното в община Минерални бани през последните 5 години е осезаемо и в силно положителна посока.
„Усилията на местната власт Хасковските Минерални бани да се утвърдят като национален курорт и предпочитано място за СПА и балнео туризъм ще продължат”, каза кметът Мюмюн Искендер. За това безспорно ще е нужна и подкрепа от страна на държавната власт, за което има пълно разбиране и желание за съдействие от страна на Областната администрация в Хасково.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития