Община Минерални бани
Официален сайт

Веселин Мичев спечели изкачването на връх АидаВеселин Мичев спечели изкачването на връх Аида81-годишният Стефан Бахаров също участва в състeзaнието

Веселин Мичев от Пловдив с време 23,47 минути стана абсолютен победител в колоездачното изкачване на връх Аида в Националния курорт Минерални бани. Над 50 колоездачи от 13 клуба в страната се включиха във второто състезание по колоездачно изкачване на връх Аида.
Проявата беше организирана по повод Деня на Община Минерални бани от клуба по колоездене в Хасково и общинското ръководство. В надпреварата се включиха състезатели от цялата страна.
Най-масово участваха колоездачните клубове от Хасково, София, Сливен и софийския клуб „Булвело”. Регистрацията на участниците започна в 08,00 часа пред сградата на общината. Стартът бе даден в 10,00 часа. Награждаването на победителите започна в 12,00 часа на сцената на Лятната естрада в парка.
Състезателите бяха разпределени в 6 категории. Първата от тях бе за жени. Във втората категория се състезаваха мъже от 18 до 30 г. Състезатели на възраст от 31 до 40 г. се надпреварваха в третата категория. Другата възрастова категория бе за мъже от 41 до 50 г. В класа на зрелостта участниците бяха от 51 до 60 г. И последната категория бе за ветерани – над 61 г. Най-възрастният състезател бе 81-годишния Стефан Бахаров от Сливен. При жените симпатичната Ивета Алексиева от Вършец обра овациите на участници и публика.
„Миналата и тази година идвате тук и си отивате за един ден, моето виждане е това състезание да бъде доразвито така, че да оставате поне два-три дни. Така хората ще могат да ви се порадват повече, а и вие ще можете да усетите тяхното гостоприемство още по-добре”, обърна се към състезателите кмета на общината Мюмюн Искендер. Той получи от организаторите специална грамота за най-бърз и точен кмет.
Наградният фонд предвиждаше по 80 лв. за първо място във всяка категория, 50 лв. за второ място и 30 лв. за трето. Освен това първият изкачил върха от всяка група получи плакет, а победителят разля шампанско, както се прави на всяко състезание.
Празничните прояви продължиха вечерта в Летния театър с концерт на фолклорните формации при НЧ „Заря 1957” в Минерални бани и изпълнения на Народен оркестър „Топлика” с ръководител Атанас Бойчев.

На почетната стълбица се качиха

Категория Жени
1. Ивета Алексиева
2. Елена Йорданова
3. Таня Тодорова

Втора категория 18 до 30г.
1. Красен Киров
2. Петър Дашев
3. Борис Котев

Трета категория 31 до 40г.
1. Веселин Мичев
2. Даниел Петров
3. Минчо Рибаров

Четвърта категория 41 до 50г.
1. Валери Атанасов
2. Красимир Чанлиев
3. Мартин Гачев

Пета категория 51 до 60г.
1. ШамалСтоянов
2. Йордан Йорданов
3. Иван Александров

Шеста категория Над 61 г.
1. Никола Демирев
2. Митко Желев
3. Георги Иванов


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития