Община Минерални бани
Официален сайт

В община Минерални бани посрещнаха Валерия ВелеваВ община Минерални бани посрещнаха Валерия ВелеваКметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер, заедно с ръководството на общината посрещна през уикенда Валерия Велева, главен редактор на сайта „Епицентър”. В кратък разговор градоначалникът запозна своя гост с най-важните моменти от възраждането на общината, започнало преди 6-7 години. Една от основните теми бе тази за туризма. Общината вече разполага с леглова база за 800 души, включваща хотели от клас 3 звезди, семейни хотели и къщи за гости. В момента се строи и първият 5-звезден хотел в националния курорт. Проектират се още два такива хотела, каза кметът на общината Мюмюн Искендер. Интересът към Минерални бани е много сериозен и ние като общинска администрация вече сме свършили достатъчно работа по отношение на подземната инфраструктура.
Основният проблем във всички населени места в община Минерални бани, когато станах кмет беше безводието през летния сезон. Този проблем беше решен с помощта на 4 проекта, които спечелихме и реализирахме. Така проблем с водата за следващите 50 години напред няма да имаме. Общината има реализиране над 50 проекта и още толкова чакат своя ред за да кандидатстват за финансиране. След краткото експозе на кмета, г-жа Валерия Велева имаше възможност да разгледа най-интересните места в общинския център.
Минерални бани е една от малкото общини в страната, които са представени изключително добре в националните медии. Данните от анализ на Комуникационна група RGA, сочат, че само през тази година за националния курорт са направени над 2 900 публикации, по-голямата част от които в медии с национално значение. Подобно присъствие нямат дори курорти като Несебър и Банско, а в Минерални бани вече започват да усещат все по-осезателно ползата от това, да си в светлината на прожекторите.‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития