Община Минерални бани
Официален сайт

В Минерални бани приеха програма за развитие на спортаВ Минерални бани приеха програма за развитие на спорта

Програма за развитието на физическото възпитание и спорта приеха в община Минерални бани. Пет са действащите спортни клубове на територията на общината и те разработват всяка година спортни програми, включващи разнообразни мероприятия и дейности за развитието на физическото възпитание, спорта и социалния туризъм. Община Минерални бани полага целенасочени усилия за развитието на спорта и по-конкретно детско-юношеския спорт.

С най-много регистрирани състезатели е Хандбален клуб „Топлика” – Минерални бани, който включва представителен женски отбор с 15 картотекирани състезатели и представителен детски отбор от 1 до 4 клас с 35 състезатели. Втори по брой на състезателите - 25, но с най-много спечелени златни медали на международни и национални турнири е Клубът по борба „Буря” – Караманци. Футболният клуб „Аида” – Караманци обединява 20 ученици от 4 до 8 клас, които се състезават в областното първенство за деца. Футболен клуб „Топлика” – Минерални бани има представителен мъжки отбор с 22 картотекирани състезатели, които се състезават в областното първенство за мъже. Шахматен клуб „Ботев” – Караманци развива уменията на 22 млади шахматисти от 3 до 11 клас.

От програмата за развитие на физическото възпитание и спорта става ясно още, че Община Минерални бани изпитва остра нужда от закрита спортна зала. Провеждането на спортни мероприятия и учебно-тренировъчни лагери ще позволят използването й целогодишно. За целта има разработен  проект, който предстои да бъде реализиран.‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития