Община Минерални бани
Официален сайт

Туороператори и гости с изключителен интерес към Минерални баниТуороператори и гости с изключителен интерес към Минерални баниНационалният курорт се представя изключително успешно на туристическата борса "Ваканция СПА ЕКСПО" 2017

Туропероторски фирми от целия Балкански полуостров провявят изключителен интерес към възможностите за СПА, балнео и културно-исторически туризъм в Националния курорт Минерални бани, област Хасково. От 15 до 17 февруари общината се представя със свой щанд на изключително престижната 34-та Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО. Организатор на изложението е ПРИМ ЕКСПО. Проявата се провежда под патронажа на Министерството на туризма, в партньорство със Столична община, БТК, БХРА, БАТА, АБТТА, БУБСПА, Софийски съвет по туризъм.
ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО е най-мащабния туристически форум в България, предназначен за професионалисти и широка публика. През 2016 година участие взеха над 380 фирми от 22 страни и България. Профилът на участниците включва национални туристически организации, асоциации и сдружения, туристически фирми и агенции, хотели, балнеолечебни курорти и спа центрове, общини, транспортни организации, софтуерни фирми и компании за хотелиерско оборудване.
Изключително силен интерес фирмите и гостите на изложението показаха към туристическите екопътеки и възможностите за организирани на зелени училища и други форми на екотуризъм. Освин това туроператорите получиха полезна информация за вече утвърдените хотели и санаториуми на територията на Минерални бани.
Изключителен беше интересът към възстановките на ритуалите гроздобер и мачкане на грозде по автентичен начин. Те се провеждат ежегодно врамките на фолклорния празник "С песните на Сабазий Загрей". Деловите партньори приветстваха развитието на легловата база в Минерални бани, която само през последните 5 години се увеличи от 200 на над 800 легла.
Във форума в продължение на три дни участват повече от 350 туристически компании от България и чужбина. С национални щандове се представят Министерствата на туризма на България, на Република Турция, Националната туристическа организация на Република Сърбия, Агенцията за промоция и подкрепа на туризма в БЮР Македония, Туристическият борд на Куба, Туристическото конгресно бюро на в Загреб, Хърватия. Представени са общини и туроператори от Гърция, Италия, Испания, Великобритания, Полша, Индия и Русия. Освен традиционните партньори в изложението за пръв път вземат участие туроператори от Грузия, Алжир, Малдивите, Албания и Гана.
Освен Националния курорт Минерални бани Хасковаска област беше представена още с щандове на общините Хасково, Свиленград и Ивайловград.
Престижният туристически форум беше посетен в първия си ден и открит официално от служебния премиер професор Огнян Герджиков.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития