Община Минерални бани
Официален сайт

Шабан Мустафа от Сунгурларе отново спечели минимаратонаШабан Мустафа от Сунгурларе отново спечели минимаратона38-годишният Шабан Мустафа за пореден път спечели традиционния маратон в Минерални бани, част от празника на курортното селище. Атлетът от Сунгурларе се откъсна още при старта до Икономическата гимназия и прекоси финала в центъра на Баните за по-малко от час.
Точното му време е 58 минути и 21 секунди. Вторият пристигна след почти 7 минути, това бе Валентин Паскалев от Търговище, чието постижение бе час и 5 минути. Няколко секунди по-късно финишира третият в надпреварата Есмерал Алейдин от Хасково.
Шампионът сам не успя да се сети за кой път печели този маратон. Обясни, че се е състезавал с контузия, затова времето му било с две минути повече от предишния път.
Мустафа страдал от възпалено сухожилие на десния крак и цяла година не бил тренирал. Пропуснал и няколко международни състезания.
Но на 11 септември той ще участва в Световното първенство по планинско бягане, на което България е домакин. Трасето е 12-километров планински участък в Сапарева баня.
37 бегачи стартираха от Хасково в 9.30 часа, 6 от тях бяха жени. Сред маратонците бе неизменният Димо Маринов, бивш шеф на Общинската данъчна служба в Хасково, сега пенсионер. Той обаче обясни, че няма да участва в състезанието, а просто ще тича за удоволствие.
От официално участвалите най-възрастен участник бе 67-годишният Димитър Маринов, а най-младият маратонец – 13-годишният Радослав Киряков от Хасково.
Наградите за първите трима бяха съответно 150, 100 и 50 лева. Всички участници получиха по 50 лева от община Минерални бани.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития