Община Минерални бани
Официален сайт

Семейството на Васко обяви къщата си за проданСемейството на Васко обяви къщата си за проданБлизките на 32-годишния мъж са отчаяни, атрофията му прогресира

„Отчаяни се, не разполагаме със средства и затова обавихме за продан къщата в Минерални бани, където живеем общо 7 души”, каза през сълзи бабата на Васил Минка Алиева. 68-годишната жена припомни, че внука й страда от тежка атрофия на мускулите.
През декември 2004-а година след тежка катстрофа Васил остава парализиран и прикован на легло.
Васко има счупване на шийния отдел на гръбначния стълб и крайниците му остават неподвижни. В момента се нуждае от незабавно лечение. Опериран е в Клиниката по неврохиргия към Университетска болница „Свети Иван Рилски” в София през 2007 г., но без резултат.
От УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив са го насочили към турската клиника „Аджъ Бадем”, където трябва да му поставят специална помпа на гръбначния стълб. С нея ще се вкарва лекарство, което ще отпусне всички нерви и ще помогне за раздвижването на мускулите. До атрофията се е стигнало, защото Васил от 12 години насам е на легло с неподвижни крайници.
За лечението му са необходими над 20 000 евро. Помпата струва 8 000 евро, отделно се заплащат 12 000 евро и за операцията. Масажите за възстановяване могат да се осъществят в Павел баня, където всеки ден струва 120 лева.

Сметката за набиране на средствата от дарения е следната:
IBAN BG86 CECB 9790 40G9 7685 00
BIC CECBBGSF
Васил Димов Стефанов
Минерални бани
ул. "Нов живот" 7‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития