Община Минерални бани
Официален сайт

Съвместно обучение проведоха общините Сърница и Минерални баниСъвместно обучение проведоха общините Сърница и Минерални баниНа 13 юли община Сърница посрещна 36-членна делегация водена от кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер, която пристигна за обмен на опит в родопската община. Сред тях бяха председателят на общинския съвет Мехмед Лятиф, зам. кмета Нуртин Сабри и секретаря на общината Мюмюн Ибрям. Гостите бяха посрещнати лично от кмета на община Сърница - г-н Неби Бозов, зам. кмета Халил Байрактар, председателя на Общинския съвет Салих Османджиев и секретаря на общината Емине Ардалиева.
От 20 години насам се каня да посетя град Сърница и чак сега връщайки вашата визита успях да намеря време за това. Ние имаме много общи неща и едно от тях е планината „Родопи”. Подобно сътрудничество би било полезно и за двете общини, каза кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер.
Кметовете на двете общини обсъдиха по време на разговора теми, свързани с туризма, местната администрация и общинската собственост, а в късния следобед домакините подариха на гостите от националния курорт атрактивна разходка с корабче в язовир Доспат.
Сърница е обявен за град през 2003 г. Той е административен център на община Сърница, която е отделена като самостоятелна община в област Пазарджик от 01.01.2015 г. с указ на Президента на Република България. Преди това от 1950-та до 1987 г. Сърница е била самостоятелна община за почти 40 години.
В началото на месец март 16-членна делегация от община Сърница гостува за обмяна на опит в община Минерални бани.
На 14 юли бе проведено съвместното обучение по трудова медицина на общините Сърница и Минерални бани в конферентната зала на комплекс „Романтика” в града. Обучението обхвана представителите в групите по условия на труд и длъжностните лица по безопасност и здраве при работа в ПБ.
Продължителността на обучението бе 6 учебни часа, съгласно чл.12, ал.1 от Наредба №4 от 03..11.1998 г. Една от основните цели на опреснителния курс бе повишаване ефективността на работа и развитие на личностните умения. Темите на обучението съдържаха държавна политика, нормативна уредба и управление на дейностите за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд. В края на семинара на всички участници бяха раздадени сертификати от обучаващата организация „Ферекс Консулт” ЕООД, обслужваща Службата по трудова медицина в град Смолян.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития