Община Минерални бани
Официален сайт

Състезатели от Турция участваха в Международен турнир по шахСъстезатели от Турция участваха в Международен турнир по шахСъстезатели от Турция участваха в Международен турнир по шахмат, който се проведе в залата на училището в Националния курорт Минерални бани. Sina Ozgur и баща й Algan Ozgur се включиха в двудневната надпревара, задено със състезатели от цяла България.
Кирил Бодев от „Марица Изток”, Раднево спечели класическия шахмат. При състезателите с ЕLO до 1900 на FIDE победи Любомир Иванов от ШК „Димитровград”, а в клас до 1650 точки рейтинг първи се класира Стоян Стругов от „Никополис”, Гърмен.
При дамите първа се класира Емилия Златанова от Перник. Детския турнир спечели Атанас Пулев от Пловдив, а при ветераните за първото място се пребори Румен Костадинов от Стара Загора. След състезанието се проведе и турнир за най-малките шахматисти от веригата „Цар лъв”.
Организаторът на турнира Владимир Вълков благодари на кмета Мюмюн Искендер и община Минерални бани за подкрепата при провеждането на състезанието и добрата организация.
Националният курорт от област Хасково ще бъде домакин до края на годината на още един шахматен форум през месец декември.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития