Община Минерални бани
Официален сайт

С детски празник откриха модернизиран парк в Минерални баниС детски празник откриха модернизиран парк в Минерални баниРеализираният с турския вилает Къркларели трансграничен проект е за близо 371 хил. евро

Парк с модерна детска площадка и игрище за баскетбол на един кош – т. нар. стрийтбол, беше открит официлно днес в Националния курорт Минерални бани.
Лентата прерязаха кметът на Минарални бани Мюмюн Искендер и зам.-областният управител на Къркларели Гюнай Йозтюрк. Придобивката за курортното селище край Хасково беше реализирана по проект от Програмата за трансгранично сътрудничество България - Турция.
Проектът е за около 371 хил. евро. Освен паркът в Минерални бани, който се намира до полицейското управление, със средствата бяха ремонтирани и 7 малки парка и градинки в турската област.
„Обектите в Турция са с доста по-скромни размери, затова и техният брой е по-голям”, уточни кметът Мюмюн Искендер.
„Програмата за трансгранично сътрудничество е възможност за малките общини да решат част от насъралите се през годините проблеми. Надявам се за в бъдеще доброто ни сътрудничество с Турция да продължи”, каза кметът Мюмюн Искендер.
Зам.-обастният управител на Къркларели Гюнай Йозтюрк заяви, че двете стани подготвят и следващ порект, който предвижда почистване на речни корита като превантивна мярка за недопускане на наводнения.
На откриването на парка дойдоха много жители и гости на Минарални бани. След това в парка се проведе и детски празник, организиран за децата от община Минарални бани. Децата бяха зарадвани с торта и други лакомства.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития