Община Минерални бани
Официален сайт

Русенец идва по два пъти в годината да се лекува в Минерални баниРусенец идва по два пъти в годината да се лекува в Минерални бани73-годишният Ангел Борисов е от град Русе. Всяка година той идва да се лекува с водата в Националния курорт Минерални бани. Прави го от 20 години насам. Идва два пъти в годината – пролет и есен, така са му препоръчали лекарите. Предпочита месеците май и октомври. Лекува заболяването на Бюргер, което представлява засягане на периферните артериални и венозни кръвоносни съдове.
Когато преди 20 години попаднал в Съдова хирургия – Русе, лекарите го насочили за лечение на заболяването му към Минерални бани. Иначе трябвало всяка пролет и есен да влиза в болницата.
С идването ми тук, това не се налага и в момента болестта се запазва на едно и също ниво – не прогресира, разказа Ангел Борисов. Ние Бюргеристите се познаваме, защото много години се срещаме тук. Някои дори си купиха имоти и останаха да живеят тук. Друга част от моите познати, които през годините също идваха да се лекуват тук, вече нямат пари или пък са на преклонна възраст. На мене ми е далече, но въпреки това идвам. Пътувам с личния си автомобил. В първите години тук беше много западнало. Някъде от 6-7 години насам нещата вече са коренно различни. Всичко е идеално и няма как да не направи впечатление. Центърът е чист. Предполагам, че ако отида горе в селището, може би няма да е толкова чисто и подредено, но то и в Русе е така. Центърът е почистен, а в покрайнините е съвсем различно. Не зная кой е кмета на общината, но му свалям шапка за направеното през последните години, сподели още г-н Ангел Борисов.
Русенецът отсяда винаги на едно и също място – в къща за гости „Щастливеца” и се храни в Механа „При Колчо”. Той е работил като главен механик на ТПК. По време на демокрацията си отворил фирма, но вървяла трудно и се наложило да я затвори.‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития