Община Минерални бани
Официален сайт

Ръководството на Минерални бани посети турската община ЕнезРъководството на Минерални бани посети турската община Енез По време на последното си посещение в Република Турция, кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер посети и град Енез. В състава на делегацията от Минерални бани бяха още Председателят на Общинския съвет Мехмед Лятиф и общинския лидер на ДПС Екрем Зейнур. Те присъстваха на общинско мероприятие по покана на кмета на община Енез Абдуллах Бостанджъ. Сред гостите бяха и други кметове от Гърция и област Одрин.
Град Енез, известен още като Енос в античността се намира в европейската част на Турция, на Егейско море до самото устие на река Марица. Реката е и границата с Гърция. В миналото тя е била плавателна чак до Пловдив и това е направило Енос голям, богат и важен град. В много отношения той наподобява нашия Несебър със старата и новата си част, разказа председателят на Общинския съвет Мехмед Лятиф.
В празника, който бяха организирали домакините участваше и българска група от община Ямбол. Следващата година можем за изпратим и наши състави за участие в този празник, каза кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер.‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития