Община Минерални бани
Официален сайт

Почти 500 души чистиха в община Минерални баниПочти 500 души чистиха в община Минерални баниНад 220 души от Минерални бани и около 280 от останалите населени места в общината се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно“. Тя се проведе на 16 септември в цялата страна, а мотото на кампанията бе „България е един отбор”. Кампанията бе подкрепена от редица институции, организации и сдружения. РИОСВ – Хасково също се включи в инициативата с поход до връх Аида край община Минерални бани, по време на който бе почистен районът на защитената местност.
Община Минерални бани осигури за доброволците чували и ръкавици, както и последващото транспортиране на събраните отпадъци. Служителите в общинската администрация също участваха активно в инициативата. Към тях се присъединиха и ученици от двете средни училища на територията на общината – СУ „Проф. д-р Асен Златаров” и СУ „Христо Ботев” в с. Караманци. Най-малките участници в кампанията бяха 4-годишната Никол и 3-годишния Дени, който се изкачи чак до хижа „Аида”.
Чистенето на отпадъците бе осъществено около пътя – от разклона за с. Татарево до Минерални бани, бул. Христо Ботев до края на село Долно Брястово, стадиона и централните части на всички села в общината.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития