Община Минерални бани
Официален сайт

Първа копка на ново игрище за хандбал направиха в Минерални баниПърва копка на ново игрище за хандбал направиха в Минерални баниПърва копка по проекта „Изграждане на многофункционална спортна площадка на мястото на съществуващото спортно игрище в УПИ VI-175, кв. 24 на Минерални бани направи кмета на общината Мюмюн Искендер. Съгласно ПМС №209/18.08.2016 г. община Минерални бани получи допълнителен трансфер за изграждане на многофункционално спортно игрище в размер на 400 000 лв. Спортното съоръжение ще отговаря на всички съвременни изисквания и ще предлага възможност за провеждане на учебни занятия, тренировки на местни спортни отбори и провеждане на спортни състезания, като предпоставка за създаване на устойчива среда с по-високо качество на живот на местното население чрез осигуряване на условия за спорт и развлечения.

Скъпи деца, малко позакъсняхме с тази първа копка, тъй като работата по обекта вече е свършена наполовина, но това ще бъде нещо прекрасно, каза кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер. След всичките проблеми, които ги имаше община Минерални бани вече нямаме основни такива и започваме да работим по спортно техническата част. Двата последни проекта, които сме възложили са стадиона в Караманци, който е най-вече за децата на район Караманци и Многофункционалното игрище в Минерални бани. Ние се чувстваме длъжници към всички вас, защото вие имате страхотни успехи с хандбалните отбори.

Пожелавам ви, като приключи всичко това да имате едно много хубаво игрище, където да продължавате да тренирате. Хубаво е да спазим традицията, а вие да радвате кмета на общината и училищното ръководство с много спечелени награди, а Минерални бани да бъде за пример в това отношение. Благодаря ви, че всички сте тука, и всичко това е за вас – децата, а ние ще се радваме когато организирате тук състезания. Важното е да имате достатъчно движение, по-малко телефони и по-малко компютри. Тук вие ще можете да играете футбол, хандбал, волейбол, баскетбол, защото игрището е за всички тези спортове, каза още г-н Искендер.

В района около игрището ще бъдат засети декоративни дървета и храсти, които допълнително ще облагородят района.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития