Община Минерални бани
Официален сайт

Откриха напълно реновираната здравна служба с аптекаОткриха напълно реновираната здравна служба с аптекаИнвеститори от Турция със сериозен интерес за откриването на свръхмодерна болница в Минерални бани

Изцяло реновирана здравна служба откри кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер.
Ремонтът е на обща стойност 240 000 лева, като 180 000 от тях са дарение от канадската фирма „Мондоро”, която в момента прави проучване на златните залежи на територията на община Минерални бани.
Останалата част от сумата за ремонт на здравната служба в размер на 60 000 лева е от приходи на общината.
Аптеката започна да работи в началото на активния туристически сезон в Националния курорт Минерални бани, но днес беше открита официално.
С нейното откриване се реши един близо 20 годишен социален проблем за местното население и гостите на курорта. Досега всички те бяха принудени да ходят до Хасково, да се снабдят с лекарства. Това беше огромно затруднение най-вече за хронично болните, възрастните и трудно подвижни хора.
Дълги години кметът Мюмюн Искендер и общината се опитваха да привлекат фирма, която да подържа аптека на място. Предоставено беше изцяло ремонтирано помещение на символичен наем от 1 лев. „Освен аптеката за която се боря още от началото на първия си мандат през 2011 г., тук имаме хубав зъболекарски кабинет с млад и талантлив зъболекар”, каза Мюмюн Искендер. Веднъж в седмицата жителите и гостите на община Минерални бани могат да си направят и лабораторни изследвания, което е една добра практика и придобивка.
„За първи път имам много сериозни забележки заради отклонения от цялостния проект, който сме изготвили. Давам срок от една седмица на строителната фирма за да поправи грешките си”, каза кметът Мюмюн Искендер. Той е категоричен, че компромиси с качеството в Минерални бани няма да бъдат допуснати.
След това заедно с председателя на Общинския съвет Мехмед Лятиф Мюмюн Искендер преряза лентата на реновираната Здравна служба.
На церемонията кметът съобщи, че има сериозен инвеститорски интерес за превръщането на сградата на бившия Оздравителен икономически техникум в модерна клиника. Идеята е в бъдещата лечебно заведение да идват професори от Турция, които са доказани специалисти в много области на медицината като кардиологията, кардиохирургията, онкологичните и съдовите заболявания. Потенциалните инвеститори също са от Република Турция.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития