Община Минерални бани
Официален сайт

Община Минерални бани спечели приза „Община на 2017г. за балнео- и СПА туризъм”Община Минерални бани спечели приза  „Община на 2017г. за балнео- и СПА туризъм” Вчера, 12.12.2017г., на официалната церемония по връчване на годишните награди в туризма, организирана от Министерството на туризма в Централния военен клуб – София, Община Минерални бани бе заслужено отличена с Първото място в Категория „Община на 2017г. за балнео- и СПА туризъм”.
Наградата бе връчена на Кмета на общината – г-н Мюмюн Искендер, от Зам.председателя на парламентарната комисия за икономическа политика и туризъм - г-жа Даниела Савеклиева.
Кметът на общината приветства официалните гости на церемонията и благодари на всички, които са подкрепили Минерални бани със своя глас.
Той изказа своята благодарност и към инициативата на Министерството на туризма, която дава възможност за изява и популяризиране на всички работещи и развиващи се общини в сферата на туризма.
Кметът на общината подчерта, че нищо не е случайно и тази престижна награда е едно доказателство, че дори и една по-малка община, която работи добре, разполага с уникални лечебни извори, прекрасна природа и богато културно-историческо наследство, може да бъде предпочитана туристическа дестинация от десетки хиляди хора.
В категорията „Община за балнео-и СПА туризъм”, се състезаваха 6 общини - Велинград, Гърмен, Кюстендил,Сапарева баня и Стрелча. Минерални бани спечели с 46,26%.
В тазгодишната надпревара, Община Минерални бани се включи много активно и имаше 9 номинации в шест Категории за наградите на Министерството на туризма.
По думите на г-жа Ангелкова – Министър на туризма, надпреварата е била много оспорвана, като общо гласувалите във всичките 16 категории са били над 100 000 души.
Община Минерални бани получи и още една почетна Грамота - Трето място в Категория – „Духът на България”, където участва с прекрасния Фолклорен фестивал „С хоро на гроздобер”.
В края на събитието всички гости имаха удоволствието да се насладят на коледния поздрав-изненада на Ансамбъл „Българе”.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития