Община Минерални бани
Официален сайт

Община Минерални бани представена на ВАКАНЦИЯ & СПАОбщина Минерални бани представена на ВАКАНЦИЯ & СПА

Община Минерални бани е представена на 39-тото издание на Международното туристическо изложение ВАКАНЦИЯ & СПА в София. Над 250 изложители от 15 държави събира най-престижният туристически форум у нас. Той се организира от Прим Експо, под егидата на Министерство на туризма на Република България и в партньорство с Urbo Studio. Днес от 10,00 часа министърът на туризма в Република България, д-р Илин Димитров, откри официално ВАКАНЦИЯ & СПА 2023. Специален поздрав към гостите и участниците поднесоха танцьорите от ансамбъл „Малинарка“ и фолклорен клуб „Танцувай за здраве“ от гр. Берковица.

Община Минерални бани участва за поредна година със собствен щанд във ВАКАНЦИЯ & СПА. Посетителите на изложението могат да се запознаят на него с най-голямото богатство на общината – минералната вода, която е равна по качества на тази в Карлови Вари. Тя е хипертермална / 57 °С / и уникална по своя химичен състав и лечебни свойства. Водата блика от 14 извора с дебит 1500 л / мин. Характеризира се като сулфатно-натриева, калциева и флуорна. Това е било известно още на римските императори, които са идвали на нейните минерални извори за да се лекуват.

Сред другите забележителности на родопската община са множеството мегалитни паметници и археологически обекти, като Орлови скали, Градът на Слънцето над село Ангел войвода, Купена, Змийския град, Шарапаните и много други, които са концентрирани точно в този район. Общината вече е изградила  над 10 туристически екопътеки с обща дължина около 120 км. Това позволява на гостите на общината освен балнеолечение да практикуват и активен туризъм.

Министърът на туризма Илин Димитров прояви истински интерес към община Минерални бани и обеща да я посети по време на 20-ят Международен детски етнофестивал.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития