Община Минерални бани
Официален сайт

Община Минерални бани представена на „Уикенд туризъм Русе”Община Минерални бани представена на „Уикенд туризъм Русе”Община Минерални бани е представена на Тринадесетото туристическо изложение и съпътстващият го Десети фестивал на туристическите анимации „Уикенд туризъм Русе”, които се провеждат от 11 до 13-ти май. Интересът към нашата община е голям, тук имаме и двама помощници на щанда от Гимназията по туризъм в гр. Русе - Петър и Даниел от 10-ти клас, похвали се Митра Тодорова. Заедно с нас област Хасково е представена и от Информационния център в областния град, каза още г-жа Тодорова.

На откриването присъстваха заместник-кметът по икономика, инвестиции и собственост Даниела Шилкова, директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов и експертът Даниела Бирова. В изложението през тази година се включиха 163 участници и организации, а русенското изложение се класира на престижното второ място по посещаемост и интерес, след столицата София, изпреварвайки Велико Търново и Варна. Г-н Савов разкри, че тазгодишното събитие включва нови инициативи, сред които „Фестивал на Дунавската кухня“, който ще възроди и презентира кулинарния туризъм. Това събитие е част от планираните дейности в Програма за развитие на туризма на Община Русе и цели създаване и налагане на кулинарна марка в заведенията за хранене и развлечение на територията на общината и региона.

Кулинарно шоу се проведе на площад „Свобода“ в първия ден на фестивала със специалното участие на Иван Звездев и екипи от местни ресторанти. Друга интересна инициатива е забавното предизвикателство за всички участници и посетители на изложението – опознавателна игра „На лов за истории – записките на един пътешественик в Русчук“, като чрез загадки, участниците ще научат повече за Русе. Предвидени са и много награди.
От 13 часа, в зала „Европа“ се състоя среща-дискусия с представители на Министерството на туризма на тема „Туристически район от Дунав – учредяване и възможности за развитие“. „Първият ден от изложението бе посветен на фолклора, вторият на Биг Бенд парад с участници от Русе, Велико Търново и Габрово, а третият - на естрадата, завършващ с концерт на обичаната Тони Димитрова“. Събитието се провежда под патронажа на кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов и с подкрепата на Министерството на туризма на Република България.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития