Община Минерални бани
Официален сайт

Община Минерални бани бе представена на конференция по здравен туризъмОбщина Минерални бани бе представена на конференция по здравен туризъмЗа лектори и модераторите са поканени Председателят на комисията по здравеопазване към 44-то НС д-р Даниела Дариткова – Проданова, зам. председателят на УС на БЛС д-р Галинка Павлова, представители на Министерствата на здравеопазването, на туризма , на околната среда и водите, на Агенцията по заетостта, на медицинските университети в страната.
Разумното използване на водите, нормативната база за минералните извори и опазването на природната среда бяха темите на модула, който се проведе в късния следобед вчера. Коментирани бяха качествата и минерализацията на водите, които се използват за лечение и отдаването им на концесия.
Днес форумът продължава с дискусия за контролните органи и тяхната функция за развитието на здравния туризъм. Ще бъдат коментирани още холистичният подход и нетрадиционните лечебни практики със световно признание. Демонстрации ще направи д-р Таня Беличинова.
В последния трети ден на форума вниманието ще бъде насочено към обучението на високоспециализирани кадри за медицински и здравен туризъм.‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития