Община Минерални бани
Официален сайт

Минерални бани събира доброволци и дарения за ХитриноМинерални бани събира доброволци и дарения за Хитрино200 нови одеяла и спални комплекти ще бъдат предоставени на бедстващата община в област Шумен

Дарителска кампания в помощ на пострадалите в село Хитрино започна в Минерални бани. Вече са събрани вещи от първа необходимост, храна, дрехи и одеала. Отделно от това се събират и пари. В Минерални бани вече има и 12 доброволци, които могат да отидат в Хитрино, за да помагат, съобщи председателят на Общинския съвет Мехмед Лятиф.
„Община Минерални бани ще дари 200 одеяла и комплекти спално бельо на кризистния щаб в Хитрино. Те са общинска собственост, нови са и са били закупени за нуждите на вече закрития Оздравителен техникум в Минерални бани. Съхранявани са в склад и са в отлично състояние”, каза Предеседателят на Общинския съвет Мехмед Лятиф.
Акцията започна от понеделник сутринта и ще продължи до сряда вечерта. В четвъртък сутринта всичко събрано ще бъде натоварено на подходящ транспорт и ще замине за бедстващата община Хитрино.
В момента доброволците обикалят 12-те населени места в община Минерални бани и оповестяват от врата на врата хората за започналата акция. До четвъртък ще се прецени колко от доброволците ще заминат да помагат на място в Хитрино.
Даренията под формата на парични средства, одеяла, топли връхни дрехи и пакетирана храна се събират в приеметелния пункт, който се намира в Голямата зала на Младежкия дом. Сградата е изевстна, с това че внея се помещават Полицейския участак и Общинското горско стопанство на Минерални бани. Даренията могат да се предоставят от 8 до 17 часа всеки ден до сряда включително.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития