Община Минерални бани
Официален сайт

Минерални бани очаква сериозни инвестицииМинерални бани очаква сериозни инвестицииОбщинският съвет прие единидушно бюджета за 2017-а година, финасовата рамка е около 7,9 млн. лева

Националният курорт Минерални бани очаква големи инвеститори, които проявават интерес към общински сгради, земи и працели. Затова голяма част от сегашните задължения, ще бъдат покрити от продажба на общинска собественост.
Това заяви пред общинските съветници кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер, след като те единодушно приеха бюджета за 2017-а година.
„Може би в края на манадат през 2015 година направихме прекалено амбициозна инвестиционна програма. Освен всички проекти, извършихме допълнителна работа за да придадем по-добър облик на нашите населени места – кметства, здравни служби, детски градини, училища. По тях не беше работено с години. Смея да твърдя, че имаше кметства, които не бяха ремонтирани откакто са построени през 80-те години на миналия век , а вече сме 2017 г.”, каза още кметът Мюмюн Искендер.
На редовното си 15-то заседание от началото насвоята дейност на местния парламент одобри финансовата рамка на бюджета в размер на 7 893 681 лева. В него са заложени общински приходи от почти 6 млн. лева.
От тях 1,85 млн. се очаква да влязат в общинската хазна от сделки с недвижимо имущество. Разходите за държавни дейности ще бъдат 1,92 млн. лева, а за общински дейности – 5,97 млн. лева. Най-солидните пера от харчовете са за ВиК, пътища, комунално стопанство и за общинското лесничейство.
„Бюджетът е реален и балансиран. Няма нищо обезпокоително, че има просрочени задължения за 1,6 млн. лева,” смята кметът на курортната община Мюмюн Искендер. Той очаква дефицитът да бъде покрит от очаквани плащания по проекти и от продажби на общинско имущество.
Искам да благодаря за актуализиранието на стария бюджет за 2017 г. и приемането на Бюджет 2017, каза още общинският кмет.
Средствата, които очакваме да се върнат обратно в общината от държавата са над 1 млн. лева. Това са пари на община Минерални бани и те са дадени за да бъдат приключени важните ни проекти. Въпрос на време е те да ни бъдат възстановени от държавата.
Към бюджета има становище на Министерството на финансите, както и протокол от публичното обсъждане на бюджета.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития