Община Минерални бани
Официален сайт

Минерални бани е голяма община според норвежките стандартиМинерални бани е голяма община според норвежките стандартиМинерални бани е голяма община според норвежките стандарти, каза кметът на родопската община след завръщането си от северната страна. Броят на общините в Норвегия е над 400, а най-малките наброяват 250-300 човека. Кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер беше на обучителна среща за обмяна на добри практики в град Осло, Норвегия като член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България.
Имахме посещение и в парламента на Норвегия, където ни посрещнаха изключително добре. При тях политическата ситуация също е много интересна. От шест парламентарно представени партии, двете най-големи са в опозиция, а правителството е съставено от останалите четири, каза още г-н Искендер.
Обучението се състоя в дните от 3 до 7 април. Темата на срещата бе „Обмяна на добри практики между асоциациите в областта на лобирането и в защита на интересите на местните власти, както и на новаторски подходи за предоставяне на услуги на общините”.
Сред акцентите в програмата бяха теми, свързани с реформа на общинско и регионално ниво, съвременни технологии и иновации за осигуряване на общински услуги, комуникационна стратегия и др. В обучителната среща взеха участие членове на Управителния съвет на НСОРБ. Те обмениха опит и практики, използвани от Норвежката асоциация на местните власти.‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития