Община Минерални бани
Официален сайт

Коледните светлини грейнаха в община Минерални баниКоледните светлини грейнаха в община Минерални бани

Коледната шейна с елените докара в Минерални бани кметът на общината Мюмюн Искендер. За първи път от две години насам можем спокойно да отбележим Коледните и новогодишни празници, каза още той.

Тази година и Коледната украса е върху ново дръвче. Правим го за да дадем път на младите. Това дръвче беше високо около метър, когато влязох в общината като кмет. Сега е високо 7-8 метра и ще порасне още поне толкова, докато изляза, шегува се той. Кратка музикална програма изнесоха децата от Детска вокална група „Изворче” и каките от Детска вокална група „Извор”.

Това бе една изключително успешна година за община Минерални бани, каза в обръщението си кметът Мюмюн Искендер. Ще изброя само някои от по-важните ни проекти, които реализирахме с общинската администрация, която смея да твърдя, че е една от най-подготвените в цяла България. Проектната готовност на община Минерални бани включва 50 проекта, които имат разрешение за реализация. Сред новите проекти, които спечелихме е този за пътя Караманци – Винево – Габрово. Скъсяваме пътя на наши близки и роднини до община Черноочене. Преди това подобен проект реализирахме между селата Сусам и Воден, вследствие на което пътят между тях бе скъсен с близо 30 км. Реализирахме и поредния етап за водоснабдяване от Йончево до Помпена станция Сърница, на стойност 2,5 млн. лева. Имаме изцяло подменена вътрешна водопроводна мрежа на селата Боян Ботево и Ангел войвода с външни водопроводи до Боян Ботево, Караманци, Ангел войвода, Сърница и последен етап на подмяна на вътрешна водопроводна мрежа в Минерални бани. Приключихме и проекта за ремонт и обновяване на детските градини. Преди това открихме ремонтираната и обновена обществена баня. Новите участъци към ползватели на минерална вода, които направихме са друга придобивка. Имаме приключени проекти за благоустрояване на улици в селата Караманци, Сусам и Минерални бани.

От друга страна това бе една изключително трудна година във финансово отношение. Изкарахме две години в ковид пандемия, през последните две години имаме и постоянни избори. Тези, които се опитват да управляват през последните години нямат нормално отношение към малките общини. За да функционира нормално община Минерални бани всеки месец ни трябват 120 000 лева, ние получаваме като субсидия от държавата едва 37 000 лева. Месечните фактури за ток в Община Минерални бани са 45 000 лева, но намираме начини и в момента сме в изключително добро финансово състояние. Очакваме да реализираме още много проекти и Минерални бани ще бъде една от най-красивите общини след още няколко години. Вие виждате промяната в Минерални бани, но такава промяна има и в останалите населени места от общината, които са 12 на брой, каза още кметът Мюмюн Искендер.

След това започна обратното броене и елхата пред общината грейна с коледната си украса.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития