Община Минерални бани
Официален сайт

Кметът на Минерални бани посрещна гости от ЧертановоКметът на Минерални бани посрещна гости от ЧертановоДелегация от Московския район Чертаново посрещна снощи кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер. Радвам се, че гостите от Москва посетиха най-напред националния курорт Минерални бани. В най-скоро време ние ще подпишем споразумение за побратимяване с Московския район Чертаново и вече сме водили разговори в тази посока, каза кмета Мюмюн Искендер.
Делегацията бе водена от Павел Наркевич – депутат от Държавната Дума на Русия, Сергей Волков и Вадим Гавриленко – зам. управители на Район Чертаново. В нея бяха включени още Татяна Грудкина, специалист териториално селищно устройство, Яна Галченко – зам. генерален директор на Поклоннически център при Московската патриаршия и Стела Томушак – експерт в центъра. Гостите бяха съпровождани от Кристина Иванова от Национално движение „Русофили”. Преди да пристигнат в национални курорт те посетиха паметника на Альоша в Пловдив. Моят баща и майка ми са участвали във Втората световна война и те са се запознали по това време, така, че за мен беше важно да отдам почит на войните, загинали в тази война, сподели Сергей Волков.
Чертаново е жилищен район в южната част на Москва с население от 170 000 души. Името е взето от село Чертаново, носещо името на първия заселник Федор Иванович Чертанов от Ярославъл, който е живял тук през 16 век.
През 1960 г. Чертаново, заедно с всички територии в границите на модерния Московски окръжен път, става част от Москва. В края на 70-те години започва строителството на жилищния квартал Образцово в Северно Чертаново. През 1980 г. Северно Чертаново се използва като олимпийско селище.
Днес гостите ще участват в тържествата по повод 140-годишнината от Освобождението на Хасково и след това ще дадат пресконференция в Прескуба на БТА в областния град.‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития