Община Минерални бани
Официален сайт

Кметът на Минерални бани откри нова спортна площадкаКметът на Минерални бани откри нова спортна площадкаКметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер откри нова спортна площадка на първия учебен ден. Площадката е в двора на СУ „Проф. д-р Асен Златаров” в общинския център. Днес е двоен празник за нас и за вас, обърна се г-н Искендер към учениците и техните родители, защото тази плодка е за вас – децата. Ние искаме да сте ученолюбиви и знаещи, но същевременно и да не се застоявате над телефоните и компютрите, а да спортувате. Спортът помага не само за физическото ви укрепване, но и за изграждането на вътрешна дисциплина, каза още кметът Мюмюн Искендер.
Новата спортна площадка бе построена на мястото на съществуващото спортно игрище в Минерални бани. Припомняме, че общината получи допълнителен трансфер за изграждане на многофункционалното спортно игрище в размер на 400 000 лв. То отговаря на всички съвременни изисквания и ще предлага възможност за провеждане на учебни занятия, тренировки на местни спортни отбори и провеждане на спортни състезания. Първата копка за изграждането на новото игрище бе направена на 24-ти март т.г. от кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер.
Освен спортната площадка бе подновен и паркът в двора на училището, извършени бяха и ремонтни дейности по покрива на училищния стол.
Преди да пререже лентата, кметът на общината връчи ключовете от спортното съоръжение на директора на училището Славея Костадинова. Тази година в СУ „Проф. д-р Асен Златаров” първокласниците са 19 на брой. Те изнесоха кратка програма, преди да пристъпят за първи път училищния праг. Още 28 първолаци чуха първия училищен звънец и в СУ „Христо Ботев” в с. Караманци.


Още снимки


‹ Назад

Актуално

Предстоящи събития